ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ – ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Αναδεικνύουμε την ομορφιά σας

Η κυτταρίτιδα έχει εικόνα πολύ χαρακτηριστική και εμφανίζεται όταν στο σώμα υπάρχει ανώμαλη συσσώρευση λίπους και κατακράτηση υγρών ανάμεσα στο δέρμα και τον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από αυτό. Η ανομοιόμορφη κατανομή του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, δημιουργεί στην επιφάνειά του την όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Δεν αφορά μόνο άτομα με συσσώρευση αυξημένου τοπικού λίπους, διότι κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα με πολύ χαμηλό βάρος.

Η κυτταρίτιδα προκαλείται λόγω κακής τοπικής αιμάτωσης και λεμφικής παροχέτευσης. Η ανομοιογενής εναπόθεση λίπους, νερού και τοξινών οδηγεί σε αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων. Η κακή τοπική αιμάτωση και η μείωση της οξυγόνωσης του ιστού, μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος το οποίο σταδιακά γίνεται ινώδες και τραχύ.

Η εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε πολλές διάφορες αιτίες όπως το φύλο, η κληρονομικότητα, η ορμονική διαταραχή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς και η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κ.α


Οι ραβδώσεις είναι αχνές γραμμές στο σώμα που προκύπτουν όταν οι ιστοί κάτω από το δέρμα διασπώνται από γρήγορη ανάπτυξη ή υπερβολική τάση. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πάθηση του δέρματος, η οποία όμως δεν προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας παρά μόνο αισθητικό.

Προκαλούνται από τις απότομες μεταβολές της τάσης που ασκείται στο δέρμα όπως εγκυμοσύνη, εφηβεία, γρήγορη αύξηση ύψους, γρήγορο χάσιμο βάρους κ.α., τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει το δέρμα μας τις αλλαγές των ιστών και να “ανοίγει” σχηματίζοντας ραβδώσεις. Αυτό δημιουργεί μια λεπτή, ρυτιδωμένη και διαφορετικού χρώματος επιφάνεια (αρχικά κόκκινη ή ροζ και όταν εγκατασταθεί πλέον η ατροφία, το χαρακτηριστικό λευκό). Μερικές φορές αυτό συνοδεύεται και από κνησμό. Έχουν μήκος μερικών εκατοστών και πλάτος 1 έως 10 χιλιοστών.

Οι Ραβδώσεις εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες στην περίοδο της εφηβείας, μπορούν όμως να εμφανιστούν και σε άντρες.

Παρουσιάζονται σε:

 •    Στήθος, κοιλιακή χώρα σε εγκύους.
 •       Γλουτούς και μηρούς, όταν υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη.
 •    Στους ώμους ατόμων που κάνουν έντονη άσκηση.
 •  Σε υπέρβαρα άτομα.

Επίσης δύναται να παρουσιαστούν και σε άτομα που κάνουν χρόνια χρήση στεροειδών, ή άτομα που πάσχουν από την νόσο Cushing ή την κληρονομική διαταραχή του συνδρόμου Marfan.

Όσο πιο νωρίς αρχίσει η αντιμετώπισή τους, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα, καθώς μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά, τόσο την εμφάνιση όσο και την υφή του δέρματος. Στόχος μας στην αντιμετώπιση των Ραβδώσεων είναι η δημιουργία νέου συνδετικού ιστού με υγιή δομή που να μοιάζει με αυτή του φυσιολογικού δέρματος. Για να το πετύχουμε αυτό, διεγείρουμε κατά διαστήματα την αιμάτωση της περιοχής όπου εμφανίζονται.
Χαλάρωση του δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα προοδευτικά αποδιοργανώνεται, χάνει την ελαστικότητα, την τονικότητα και την σφριγηλότητά του. Η χαλάρωση και «πτώση» του δέρματος είναι αποτέλεσμα υποχώρησης του πλέγματος των βασικών δομών που υποστηρίζουν την επιδερμίδα, εξαιτίας της εκφύλισης του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η χαλαρωτική τάση του δέρματος συνήθως κάνει την εμφάνιση της γύρω στα 40, αν και εντοπίζεται πλέον και σε μικρότερες ηλικίες, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Μπορεί να οφείλεται σε:

 1. Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας ενεργοποιώντας τον νόμο της βαρύτητας.
 2. Η χρόνια έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία (ή/και το solarium). Οι υπεριώδεις ακτίνες UV καταστρέφουν τα επιδερμικά κύτταρα, ενώ παράλληλα αλλοιώνουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.
 3. Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Μια απότομη αύξηση ή μείωση στο βάρος του ατόμου (ορμονικοί λόγοι, εγκυμοσύνη, επεμβάσεις παχυσαρκίας) δεν δίνει στο δέρμα τον κατάλληλο χρόνο να προσαρμοστεί και να συγκρατήσει λειτουργικά τους ιστούς.
 4. Το κάπνισμα. Αποτελεί βασικό παράγοντα που συντελεί στην αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και την μείωση της σφριγηλότητάς του.
 5. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (κακές διατροφικές συνήθειες, αλκοόλ, αφυδάτωση, στρες, κακός νυκτερινός ύπνος, μειωμένη δραστηριότητα, ατμοσφαιρική ρύπανση, χρήση προϊόντων περιποίησης με υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά συστατικά, κ.α.)

MULTIPOLAR 
ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Η θεραπεία των Ραδιοσυχνοτήτων, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, αφού στοχεύει σε πολλαπλά αποτελέσματα όπως τοπική λιποδιάλυση, εξάλειψη κυτταρίτιδας και επιδερμική σύσφιξη.
Η τεχνολογία των Multi Polar, μέσω του πολυπολικού RF μεταφέρει την ενέργεια διαπερνώντας τις στιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να θερμαίνονται επιλεκτικά οι ιστοί αλλά και ο εξωκυττάριος χώρος, όπου είναι ενσωματωμένες οι ίνες κολλαγόνου.

Η στοχευμένη θέρμανση των λιποκυττάρων στις περιοχές θεραπείας οδηγεί στην αύξηση του ρυθμού με τον οποίο γίνεται η απελευθέρωση του λίπους από τον θερμαινόμενο ιστό, αυξάνοντας τον μεταβολισμό και τη λιποδιάλυση.
Η μέθοδος του ενδοδερμικού μασάζ μέσω των δερμοεμπιέσεων βελτιώνει την λεμφική και αιματική κυκλοφορία.

Αποτοξινώνει και αποσυμφορεί τη θεραπευόμενη περιοχή από τις τοξίνες και τα άχρηστα υποπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας τη μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
Η τοπική, εστιασμένη θέρμανση αυξάνει παράλληλα τον μεταβολισμό των ινοβλαστών, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ένα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα στη σύσφιγξη και την τόνωση του δέρματος.


ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πρεσσοθεραπεία είναι μια θεραπεία που έχει ως στόχο την λεμφική αποσυμφόρηση μέσω της εναλλακτικής πίεσης αέρος σε όλο το σώμα σύμφωνα με την πορεία της λέμφου, ως ένα είδος λεμφικού μασάζ. Προκαλεί έντονη εφίδρωση και επιτάχυνση της διαδικασίας αποτοξίνωσης, ενώ διευκολύνει την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να απελευθερώνεται από τις τοξίνες και τις κατακρατήσεις υγρών. Συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους που οφείλονται στην κατακράτηση υγρών. Την εφαρμόζουμε είτε ως μεμονωμένη είτε συνδυαστικά με τις θεραπείες αδυνατίσματος με σκοπό την βελτίωση της αποβολής του απελευθερωμένου λίπους.
 • Είναι απολύτως ανώδυνη
 • Η διάρκεια της είναι 30 λεπτά


ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 

Στο Ινστιτούτο Αισθητικής Esthetician εφαρμόζονται θεραπείες για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, ραβδώσεων και χαλάρωσης με τη βοήθεια έντονων δραστικών ουσιών από δερματολογικά εξειδικευμένα προϊόντα. Ακολουθούνται πρωτόκολλα που λειτουργούν στοχευμένα, τοπικά και ανώδυνα, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.