ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η ριζική αποτρίχωση είναι μια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης ιδανική για τρίχες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες μεθόδους όπως οι λευκές ή ξανθές τρίχες.


ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Πρόκειται για μια μέθοδο εκλεκτικής-στοχευμένης καταστροφής των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας, με την βοήθεια ειδικής συσκευής διοχέτευσης συνεχούς ρεύματος (ηλεκτρόλυση). Με τη βοήθεια μιας εξαιρετικά λεπτής, αποστειρωμένης και μιας χρήσης βελόνας, εισερχόμαστε με ακρίβεια στο κατώτερο σημείο του τριχικού θύλακα (ρίζα της τρίχας). Ταυτόχρονα διοχετεύουμε ελεγχόμενα μικρής διάρκειας και τάσης ρεύμα, ηλεκτρολύοντας με αυτό το τρόπο και καταστρέφοντας το θύλακα. Στη συνέχεια, η τρίχα μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα, χωρίς καμία αντίσταση.

Τεχνική που απαιτεί υπομονή, ακρίβεια και εμπειρία. Γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας προ της θεραπείας, έτσι ώστε να θεωρείται μια καλά ανεκτή διαδικασία. Η μέση διάρκεια της συνεδρίας είναι κυμαινόμενη, καθώς αντιμετωπίζονται “τρίχα-τρίχα” οι λευκές και οι ξανθές στην επιθυμητή ανατομική περιοχή (πηγούνι-παρειές-άνω χείλος-στήθος).

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και ορατά σε πολλές περιπτώσεις από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή. Έτσι, ανάλογα με το πάχος των τριχών, ένα σημαντικό ποσοστό αδύναμων και λεπτών τριχών καταστρέφονται στη πρώτη συνεδρία, ενώ οι σκληρότερες τελικές λευκές ή ξανθές εκφυλίζονται σταδιακά, μέχρι τη πλήρη καταστροφή τους.

Το ενδεικνυόμενο διάστημα μεταξύ των συνεδριών ηλεκτρόλυσης είναι ένας περίπου μήνας.